Wie zijn wij

Wij zijn een bedrijf dat van oorsprong dateert uit het jaar 1888. Toen begon Dhr. van der Sijde vanuit Oostvoorne als zogeheten koper/blikslager. Hij kwam in die tijd met paard en wagen naar de klant toe om vele soorten kleine reparaties uit te voeren. In de loop van der jaren groeide het vak uit, en in 1925 vestigde Dhr. A.C. van der Sijde (zoon van Dhr. van der Sijde) de firma aan de Rijksstraatweg c90 te Nieuwenhoorn.

Naast het ambachtelijke kwamen na 1949 nog verschillende nieuwe onderdelen in de zaak, zoals verkoop en onderhoud van pompinstallaties, grondboringen, leidekkerbedrijf, gas- en waterfitterbedrijfs. Ook werd er begonnen met een afdeling voor verkoop van huishoudelijke artikelen, machines en apparaten.

In 1953 verhuisde het gehele bedrijf naar de Oostdijk 4 in Hellevoetsluis. Anno 1969 begon Dhr. C. van der Sijde (zoon van Dhr. A.C. van der Sijde) met de verkoop van doe-het-zelf-artikelen waardoor het bedrijf werk uitgebreid met een badshop. In de badshop was destijds tevens een showroom waar gas appraten uit die tijd werden tentoongesteld.

In 1980 werd het bedrijf opgesplitst in twee aparte bedrijven, Badshop van der Sijde, gerund door Dhr. C. van der Sijde en Loodgietersbedrijf v.d. Sijde-Wenting, gerund door Dhr. A.C. Wenting (neef van Dhr. C. van der Sijde, en kleinzoon van Dhr. A.C. van der Sijde). Beide bedrijven bleven gevestigd aan de Oostdijk 4 in Hellevoetsluis.

In 1999 verhuisde Loodgietersbedrijf v.d. Sijde-Wenting naar een nieuwe locatie aan de Christiaan Huygensweg 19b op het industrieterrein Kickersbloem II te Hellevoetsluis. In 2012 besloot Dhr. A.C. Wenting van zijn pensioen te gaan genieten en werd het bedrijf voortgezet door zijn zoon P. Wenting. In 2018 is Loodgietersbedrijf v.d. Sijde-Wenting naar een ander pand aan de Christiaan Huygensweg in Hellevoetsluis verhuisd waardoor er nieuwe perspectieven voor de toekomst mogelijk werden.

Tot op heden worden er vanuit het pand aan de Christiaan Huygensweg 27 door een team van enthousiaste medewerkers alle voorkomende werkzaamheden uitgevoerd op het gebied van:

Gas – Water – Sanitair – Dakbedekking – CV/Verwarming – Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)